Warmtepomp installatie

Warmtepomp installatie

Duurzaam verwarmen met en warmtepomp

Een warmtepompinstallatie is een duurzame manier om uw huis te verwarmen. Een warmtepomp is geschikt voor nieuwbouw en bij renovatie. Het is bij het toepassen van een warmtepomp belangrijk dat het huis goed geïsoleerd is en dat er driedubbel glas is geplaatst. Een warmtepomp gebruikt namelijk elektriciteit en des te minder hard hij hoeft te werken, des te zuiniger het systeem wordt. Een warmtepomp zorgt naast verwarming voor warm tapwater. En in de zomer, als het warm is, dan kan een warmtepomp ook koelen. Wij plaatsen al 15 jaar warmtepompen en met deze ervaring kunnen wij ook u goed adviseren. Zowel bij nieuwbouw, als bij renovatie ondersteunen wij u van ontwerp tot de realisatie.

Heeft u een bestaande woning of bedrijfsgebouw, vraag naar de mogelijkheden voor een warmtepompinstallatie.

Kadiks Installatiebedrijf is BRL 6000-21 erkent installateur
V
oor het ontwerpen en realiseren van bovengronds deel van het bodemenergiesysteem is de BRL 6000-21 van toepassing.  Vanaf 2020 zijn wij in het bezit van onze eigen erkenning BRL 6000-21 deel 1 en 2, hierdoor kunnen wij geheel in eigen beheer het bovengrondse deel ontwerpen en realiseren.

wat is een warmtepomp

Wat is een Warmtepomp?

Het principe van een warmtepomp kennen we allemaal. Een koelkast is namelijk een warmtepomp. De warmtepomp in de koelkast onttrekt warmte aan de binnenkant en geeft deze warmte af aan de achterkant. Een warmtepomp voor een woning of bedrijf doet hetzelfde. Ze onttrekt warmte aan de buitenlucht/grond en geeft deze binnen af. Goede isolatie kunt u vergelijken met een koelkast waarvan de deur op een kier staat. Die koelkast gebruikt onnodig veel stroom om het binnen koud te houden. Zo werkt dat voor een woning of bedrijf ook. Als de warmte door slechte isolatie makkelijk naar buiten kan, dan moet de warmtepomp onnodig hard werken en verbruikt dan veel energie. Omdat een warmtepomp elektriciteit gebruikt, is het belangrijk om ook deze duurzaam op te wekken met zonnepanelen

Grond gebonden warmtepomp

Grond gebonden warmtepomp

De warmtebron bij dit type bestaat uit een buizensysteem die in de bodem ligt en heet daarom een grondgebonden warmtepompsysteem. Dat kan horizontaal in de ondiepe ondergrond, maar meestal wordt een verticale bron toegepast. Dit type bron wordt een gesloten bron genoemd. Door het systeem loopt een vloeistof met antivries (glycol/brine) of kraanwater, die warmte uit de grond wint. Deze laagwaardige warmte wordt omgezet in hogere temperaturen en hiermee wordt het huis en het tapwater verwarmd. Voor nieuwbouwwoningen of kleine bedrijfsgebouwen is dit type een veel toegepaste techniek, maar ook bij bestaande gebouwen wordt deze techniek toegepast. Het voordeel van dit type warmtepomp is dat u hiermee bijna gratis de woning kunt koelen in de zomer. Vloerverwarming is bij warmtepompen aan te raden. U kunt ook kiezen voor wandverwarming of een klimaatplafond.

Het aanleggen van een bodembron is een intensieve klus en in het geval van een verticale bodemwarmtewisselaar (VBWW) is er een speciale boorwagen nodig. Hierdoor is de investering voor dit type vaak hoger dan bij andere warmtepompen. Hier staat tegenover dat met bodem/water warmtepompen de beste prestaties worden behaald

Lucht/water warmtepomp

Lucht/water warmtepomp

De lucht/water warmtepomp is een type dat warmte uit de buitenlucht wint, om het huis te verwarmen. Deze warmtepomp ziet er uit als een soort airco-installatie. De warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en overgedragen aan het koudemiddel. Binnen wordt de warmte uit het koudemiddel afgegeven aan de lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Daarnaast wordt het gebruikt voor warm tapwater.

Hybride warmtepomp Moerkapelle

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepompsysteem is een goed alternatief als het huis niet volledig door een warmtepomp kan worden verwarmd. Bij dit systeem blijft de cv-ketel een rol spelen op koude dagen. Zodra het te veel energie kost om de warmtepomp het huis te laten verwarmen, dan springt de cv-ketel bij of neemt het zelfs helemaal over. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een comfortabele woning en bespaart u toch veel energie. Is het huis redelijk goed geïsoleerd, dan past de hybride warmtepomp waarschijnlijk in uw woning. Een hybride warmtepomp is ook geschikt voor bedrijfsgebouwen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is zeer geschikt voor het verwarmen en koelen in combinatie met een warmtepomp. Vloerverwarming geeft warmte verspreid af, waardoor de ruimte altijd comfortabel aanvoelt.Vloerverwarming is zeergeschikt voor verwarmen en koelen in combinatie met een warmtepomp. vloerverwarming geeft een mooie egale afgifte waardoor de tempratuur egaal aanvoelt

Ook mogelijk: Wandverwarming of Klimaatplfond

Convectoren

Wanneer u een ruimte snel wilt verwarmen en wanneer vloerverwarming niet mogelijk is, dan kan er gekozen worden voor een laag temperatuur convector. De convector is voorzien van ventilatoren waardoor de lucht geforceerd door de warme convector gaat. Dit maakt de convector zeer geschikt in combinatie met een warmtepomp. De mogelijkheden om te koelen is met een convector beperkt.

Convectoren Moerkapelle

Radiatoren

Wanneer u snel warmte wilt of vloerverwarming niet mogelijk is, dan kan er gekozen worden voor een laag temperatuur radiator. Deze radiator is voorzien van ventilatoren, waardoor de lucht geforceerd door de warme radiator gaat. Dit maakt hem geschikt in combinatie met een warmtepomp. Het voordeel van een radiator tegenover de convector is dat de radiator ook stralingswarmte geeft.

Radiotoren Moerkapelle

079-5932524
info@kadiksbv.nl