Ventilatie voor bedrijven

Ventilatie voor bedrijven

Natuurlijke toevoer ventilatie

Bij natuurlijk ventileren wordt vervuilde lucht afgezogen met een ventilatiebox. Dit noemen we mechanische ventilatie. De verse lucht komt via de roosters, die meestal bij de kozijnen zitten, het gebouw binnen. Vaak wordt dit systeem uitgevoerd met een standenschakelaar of CO2 regeling. Deze ventilatiesystemen worden tegenwoordig zelden nog geïnstalleerd, omdat er duurzamere manieren van ventileren zijn ontwikkeld. Het nadeel van dit systeem is dat er in de winter koude lucht en in ze zomer warme lucht binnen komt. Hierdoor worden de kosten om het gebouw in de winter warm te houden  en inin de zomer te koelen verhoogd. Het voordeel is dat dit systeem goedkoop in aanschaf is en makkelijk is te onderhouden.
Warmte terugwin ventilatie

Ventileren voor een gezond klimaat

Goed ventileren is belangrijk. Wanneer er niet goed of onvoldoende wordt geventileerd kunnen er gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn en dufheid optreden. Deze problemen worden vaak onderschat en doordat aanwezigen zich minder fit voelen, gaat de concentratie achteruit. Zorg dus voor een goed ventilatiesysteem, dat goed wordt onderhouden. Dit verdient u uiteindelijk op termijn terug.

Natuurlijke toevoer ventilatie

Warmte terugwin ventilatie

Bij WTW-ventilatie, WarmteTerugWin, wordt de toegevoerde lucht opgewarmd met de retour lucht. Door het voorverwarmen of koelen van de lucht met een wisselaar of warmtewiel is er een grote besparing op het verwarmen en koelen van het bedrijf. Met een WTW-ventilatiesysteem kan tot 30% op de energierekening bespaard worden. Het ontwerpen en installeren van een WTW-installatie vraag meer vakmanschap dan een standaard ventilatiesysteem. Hierdoor is het belangrijk om vroeg in het bouwproces rekening met het type ventilatie te houden. Het grote voordeel van ventilatie met een WTW-unit is dat het energie bespaart. Nadelen van WTW-ventilatie zijn dat het meer onderhoud vraagt en de installatie meer ruimte in beslag neemt.

In kantooromgevingen adviseren we altijd een WTW-ventilatiesysteem te laten aanleggen. U bespaart energie en geeft uw medewerkers een prettige werkklimaat. En het aantal tochtklachten zal afnemen.

Wilt u meer weten over WTW-ventilatie voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op.

079-5932524
info@kadiksbv.nl