Pellet kachel

Een pellet kachel is een automatisch programmeerbare kachel op hoog rendement. Het is voorzien van een timer, thermostaat en afstandsbediening. Door gebruik te maken van geperste houtstaafjes of houtsnippers (houtpellets) zorgt de kachel zelf voor een juiste dosering van de CO²-neutrale brandstof. Door middel van water of warme lucht kunnen vervolgens meerdere ruimten in jouw woning worden verwarmd.

Deze kachel op pellets is heel spaarzaam. Het zorgt voor een dagenlange verwarming, zonder dat tussentijds bijvullen nodig is. De meeste mensen kennen de pellet kachel als een gezellige sfeerverwarming in de woonkamer maar je kan er heel wat meer mee! De pellet kachel kan gebruikt worden als alternatief voor jouw CV-ketel, of kan als aanvullend element aan de CV-ketel worden gekoppeld. Zo is het perfect mogelijk de centrale verwarming volledig te laten werken op pellets.

Dankzij onder meer de ingebouwde thermostaat en de mogelijkheid tot automatische ontsteking, ligt het gebruikscomfort van de pellet kachel zeer hoog. Het is mogelijk de kachel te programmeren zodat de betreffende ruimte steeds op de gewenste temperatuur wordt gehouden. De kachel gaat zichzelf daarvoor op het juiste moment in- of uitschakelen. Een pellet kachel is trouwens even veilig als een gewone CV-ketel.

 © Kadiks installatiebedrijf BV - Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Privacybeleid